NFI-UT Sales page - Kjenner du deg igjen v2

☑️ Syns det er vanskelig å høre forskjell på I og Y? A og Æ? KJ og SKJ?

☑️ Syns du det er vanskelig å uttale U, Y og Ø riktig når du snakker - selv om du har lært å uttale lydene riktig?

☑️ Lurer du på om det finnes regler for om en O skal uttales som O eller Å? Eller E som Æ? Eller hvilke ord som skal ha stum D, stum T eller G?

☑️ Føler du deg noen ganger usikker eller underlegen når du snakker med nordmenn fordi du tenker at uttalen din er feil eller ikke god nok?

✅ Ønsker du å perfeksjonere uttalen din og redusere din utenlandske aksent slik at du alltid blir forstått?

✅ Ønsker du å ha så god uttale at du både potensielle arbeidsgivere, eksaminatorer på norskprøven og kritiske svigermødre blir imponert?

Da er dette kurset for deg!

Første runde av det splitter nye uttalekurset Snakk flytende norsk har oppstart 4. januar 2021! Kurset består av 8 store moduler som gir deg en grundig og systematisk innføring i norsk uttale. 

NFI-UT Kursplan Illustration v1

MODUL 1: Introduksjon til norsk uttale
(kommer: mandag 4. januar)

MODUL 2: Vokaler
 
(kommer: mandag 4. januar)

MODUL 3: Diftonger 
(kommer: mandag 4. januar)

MODUL 4: Konsonanter 
(kommer: mandag 15. februar)

MODUL 5: Tale vs. skrift 
(kommer: mandag 22. mars)

MODUL 6: Trykk i ord 
(kommer: mandag 19. april)

MODUL 7: Tonemer
(kommer: mandag 24. mai)

MODUL 8: Intonasjon og trykk i setninger
(kommer: mandag 14. juni)

Du beholder tilgang til kursmaterialet i 5 år (t.o.m. januar 2026)

NFI-UT Inkludert hjelp mosaic

INKLUDERT HJELP:

UKENS OPPGAVE: Få ukens muntlige oppgave på mail og videotilbakemelding på din uttale hver uke (personlig tilbakemelding på video)

MÅNEDENS SPØRRETIME: Spør om hva du vil (i gruppe)

Hjelp fra læreren er inkludert i 7 måneder (t.o.m. juli 2021)

-

KORTE LEKSJONER
(på video)

Korte videoleksjoner (5-20 minutter) med forklaringer på alt du trenger å vite før du begynner å øve selv.

MORSOMME ØVINGSOPPGAVER
(flere typer)

Kurset inneholder både digitale quizer (lytteoppgaver), diktater, uttaleoppgaver (lytt og gjenta) og mer.

LYDFILER
(kan lastes ned)

Du får lydfiler du kan laste ned og øve til når du for eksempel kjører bil, vasker huset eller går på tur. 

PDF-er
(kan lastes ned)

Du kan laste ned PDF-er med oversikt over nyttige uttaleregler.

Studer i ditt EGET TEMPO
(når du vil - hvor du vil!)

Du velger selv hvor mye tid du skal bruke hver uke - enten det er 1 time eller 10 vil dette kurset passe for deg! Du har tilgang til kursmaterialet i 5 år.

SPØRRETIMER
(hver måned)

Lurer du på noe om norsk språk eller uttale? Still spørsmålet i månedens spørretime og få et kompetent svar av læreren!

INNSENDINGSOPPGAVER
(hver uke)

Hver uke skal/kan du spille inn en kort video og sende til læreren (Ingjerd), og få personlig tilbakemelding på din uttale med veiledning og beskjed om hva du trenger å øve mer på.

GARANTI!
(30 dager)

Er du ikke fornøyd med kurset, får du igjen pengene innen 30 dager.

1. LYTTEFORSTÅELSE:

Første steg på veien til god uttale er at du kan høre godt - du må trene opp ørene dine. Hvis du skal klare å uttale vokalen A riktig på norsk, er det alfa og omega at du klarer å skille vokalene fra hverandre når du lytter, for eksempel at du hører forskjell på A og Æ.

☑️Kurset inneholder en mengde lytteoppgaver som trener opp lytteforståelsen din! 

2. UTTALE: 

Du må øve på å lage lyden riktig fysisk med munnen. Hvis du skal klare å uttale vokalen A riktig, må du ha tunga riktig plassert i munnen, riktig form på leppene, riktig åpning, osv.

☑️Kurset inneholder leksjoner for alle lydene på norsk med instruksjon i hvordan du skal uttale lydene fysisk, og med en mengde øvingsoppgaver. 

3. AUTOMATISERING:

Det er ikke nok å klare å høre forskjellen på A og Æ, eller å klare å uttale A riktig i alle situasjoner. Du må også huske å gjøre det hver gang - uten at du trenger å tenke på det! Først når du har god og riktig uttale i alle situasjoner, enten du er på jobbintervju, på norskprøven, når du har sovet dårlig eller er stresset, når du krangler med kjæresten eller svigermor, eller når det er en nødsituasjon, først DA har du automatisert uttalen din! Å automatisere riktig uttale er selve målet med dette kurset!

☑️Hver uke i 7 måneder får du ukens innsendingsoppgave på e-post som skal leveres inn til læreren (Ingjerd). Oppgaven består av å lese en kort tekst og svare på et spørsmål, og du spiller inn svaret ditt på video og sender den til læreren. Dette er en enkel oppgave som går raskt å gjennomføre, slik at de kan kombineres med fulltidsjobb og familie. Læreren gir deg tilbakemelding på video og forteller deg hva som var bra og hva du trenger å jobbe videre med for å forbedre uttalen din. 

NFI-UT Sales page - 3 steps
NFI-UT - 3D Box CROPPED Original

 

Du får:

✅Hele kurset Snakk flytende norsk
(med 8 store moduler med videoer, oppgaver og lydfiler som du har tilgang til i 5 år)

✅Spørretime hver måned

✅Tilbakemelding på innsendingsoppgaver hver uke 

Tilbudet gjelder fra søndag 29. november 22:00 til søndag 6. desember 23:59.

NB! Begrenset antall plasser - førstemann til mølla! Påmeldingen stenger tidligere hvis kurset blir fullt.

PÅMELDINGEN ER STENGT OG KURSET ER FULLT

MODUL 1: Introduksjon

I denne modulen får du oversikt over alt du skal lære og hvorfor. Du skal også sette deg et mål - hvor god skal du bli? Og du skal lage deg en plan for hvordan du skal nå dette målet - med en tidsfrist!

m1 panel shadow

MODUL 2: Vokaler

I denne modulen får du oversikt over de ni lange og ni korte vokalene: A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø og Å.

Du får masse trening i å skille dem fra hverandre. Hører du forskjell på A og Æ? I og Y? O og U? U og Y? Ø og Å ...?

Du får veiledning og trening i hvordan du skal uttale dem riktig fysisk (tungas posisjon, formen på leppene, munnens åpningsgrad).

Du lærer også noen grunnleggende regler for når bokstaven E skal uttales Æ, og når bokstaven U skal uttales O, og om bokstaven O skal uttales som O eller Å.

m2 panel

MODUL 3: Diftonger

I denne modul lærer du om de 6 norske diftongene: AI, EI, OI, ØY, AU (og den lite brukte UI!)

Du lærer å uttale diftongen riktig, og du får trening i å skille dem fra hverandre - for eksempel forskjellen på OI og ØY, eller AI og EI.

m3 panel

MODUL 4: Konsonanter

I denne modulen lærer du om de 21 (østlandske) konsonantlydene: både B, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, R, S, T, V og de som skrives på andre måter: SKJ, KJ, NG, RN, RT, RD.

Du får masse trening i å skille dem fra hverandre. Hører du forskjell på B og P? SKJ og KJ? T og RT? N og RN? ... og så videre ...

Du lærer å uttale konsonantene riktig på norsk, slik at for eksempel din P høres norsk ut (med aspirasjon) og ikke for eksempel ut som en russisk eller spansk P, som uttales uten aspirasjon (luft).

Du lærer også om de ulike måtene SKJ-lyden og KJ-lyden kan skrives på.

m4 panel

MODUL 5: Tale vs. skrift

I denne modulen lærer du vanlige regler for uttale av bokstavkombinasjoner. Visste du for eksempel at S foran L skal uttales som SKJ? Eller at RS uttales også skal uttales SKJ? Du lærer hvilke ord som skal uttales med stum T, stum D, stum H osv, når O skal uttales Å, og mer.

m5 panel

MODUL 6: Trykk i ord

I denne modulen lærer du om trykkplassering i ord. Hvor skal trykket være i ord med mange stavelser, som for eksempel betale, anbefaling, utdanning og så videre? Heter det oppgave eller oppgave? Finnes det noen regler?

m6 panel

MODUL 7: Tonemer

I denne modulen lærer du om de to ulike tonemene (ordmelodiene) vi har på norsk. Visste du at ordparene gjenta og jenta, bønder og bønner, og løvet og løve uttales med ulike tonemer (melodier)? Eller at ordet tanken kan ha to forskjellige betydninger avhengig av hvilket tonem (hvilken melodi) du uttaler det med? I denne modulen får du masse trening i å høre forskjellen på de ulike tonemene, slik at du kan forbedre intonasjonen din når du snakker!

m7 panel

MODUL 8: Intonasjon og trykk i setninger

I denne modulen lærer du om setningstrykk og intonasjon (melodi) i setninger. Hvordan kan trykket endre betydningen til en setning? Kan du høre om noen er sarkastisk, overrasket eller skuffet når de snakker? 

m8 panel

Jeg heter Ingjerd Hovde, er norsklærer og grunnlegger av Norsk for innvandrere. Alt kursinnhold er laget av meg, og jeg er også den som svarer på spørsmål og gir tilbakemelding på ukens innsendingsoppgave. Send meg en e-post om du har noen spørsmål om kurset. :-)

team@norskgrammatikk.no 

Ingjerd New polaroid