NFI-UT Sales page - Kjenner du deg igjen v2

Kjenner du deg igjen?

☑️ Syns du det er vanskelig å høre forskjell på I og Y? A og Æ? KJ og SKJ?

☑️ Syns du det er vanskelig å uttale U, Y og Ø riktig når du snakker - selv om du har lært å uttale lydene riktig?

☑️ Lurer du på om det finnes regler for om en O skal uttales som O eller Å? Eller E som Æ? Eller hvilke ord som skal ha stum D, stum T eller stum G?

☑️ Føler du deg noen ganger usikker eller underlegen når du snakker med nordmenn fordi du tenker at uttalen din er feil eller ikke god nok?

✅ Ønsker du å perfeksjonere uttalen din og redusere din utenlandske aksent slik at du alltid blir forstått?

✅ Ønsker du å ha så god uttale at både potensielle arbeidsgivere, eksaminatorer på norskprøven og kritiske svigermødre blir imponert?

Da er dette kurset for deg!

NFI-UT - 3D Box CROPPED Original

DU FÅR:

✅ Hele kurset Snakk flytende norsk
Kurset består av 8 store moduler med videoer, oppgaver og lydfiler som du har tilgang til i 5 år.

✅ Personlig veiledning fra lærer:
Du får personlig tilbakemelding på uttalen din gjennom 18 innsendingsoppgaver.

✅ Spørretime hver uke (i gruppe)

NB! Begrenset antall plasser - førstemann til mølla! Påmeldingen stenger tidligere hvis kurset blir fullt.

PRIS: 14.000 KR

(Delbetaling er mulig: Velg mellom 3, 6, 10 eller 12 måneder. Trykk på kjøp-knappen for å se pris per del/måned.)

KJØP NÅ

Vil du prøve selv? Sniktitt på denne siden

NFI-UT Kursplan Illustration NO DATES INNSENDINGS sep 2021

Kurset består av 8 store moduler som gir deg en grundig og systematisk innføring i norsk uttale:

KURSINNHOLD:

FÅ OVERSIKT:
MODUL 1: Introduksjon til norsk uttale

ENKELTLYDER:
MODUL 2: Vokaler 
MODUL 3: Diftonger 
MODUL 4: Konsonanter 

ORD:
MODUL 5: Tale vs. skrift
 
MODUL 6: Trykk i ord 
MODUL 7: Tonemer

FRASER OG SETNINGER:
MODUL 8: Intonasjon og trykk i setninger

INKLUDERT HJELP:

18 innsendingsoppgaver med personlig tilbakemelding fra lærer, og spørretime hver uke gjennom hele kursperioden.

Sniktitt på kursinnholdet her, eller få mer informasjon om kursinnhold og hjelp lenger ned på siden👇🏻

-

KORTE LEKSJONER
(på video)

Korte videoleksjoner (5-20 minutter) med forklaringer på alt du trenger å vite før du begynner å øve selv.

MORSOMME ØVINGSOPPGAVER
(flere typer)

Kurset inneholder både digitale quizer (lytteoppgaver), diktater, uttaleoppgaver (lytt og gjenta) og mer.

LYDFILER
(kan lastes ned)

Du får lydfiler du kan laste ned og øve til når du for eksempel kjører bil, vasker huset eller går på tur. 

Studer i ditt EGET TEMPO
(når du vil - hvor du vil!)

Du velger selv hvor mye tid du skal bruke hver uke - enten det er 1 time eller 10 timer, vil dette kurset passe for deg! Du har tilgang til kursmaterialet i 5 år.

SPØRRETIMER
(hver uke)

Lurer du på noe om norsk språk eller uttale? Still spørsmålet i ukens spørretime og få et kompetent svar av læreren!

18 INNSENDINGSOPPGAVER
(én hver uke)

Hver uke skal/kan du spille inn en kort video og sende til læreren (Ingjerd), og få personlig tilbakemelding på din uttale med veiledning og beskjed om hva du trenger å øve mer på.

FRYS KURSET! 

Trenger du en pause fordi du blir syk, skal på ferie eller får en livskrise? Send meg en mail, så setter jeg kurset og innleveringsfristene på pause i opptil 3 måneder. :-)

GARANTI!
(30 dager)

Er du ikke fornøyd med kurset, får du igjen pengene hvis du gir beskjed innen 30 dager.

1. LYTTEFORSTÅELSE: 

Første steg på veien til god uttale er at du kan høre godt - du må trene opp ørene dine. Hvis du skal klare å uttale vokalen A riktig på norsk, er det alfa og omega at du klarer å skille vokalene fra hverandre når du lytter, for eksempel at du hører forskjell på A og Æ.

☑️ Kurset inneholder en mengde lytteoppgaver som trener opp lytteforståelsen din! 

2. UTTALE: 

Du må øve på å lage lyden fysisk riktig med munnen. Hvis du skal klare å uttale vokalen A riktig, må du ha tunga riktig plassert i munnen, riktig form på leppene, riktig åpning, osv.

☑️ Kurset inneholder leksjoner for alle lydene på norsk, med instruksjon i hvordan du skal uttale lydene fysisk, og med en mengde øvingsoppgaver. 

3. AUTOMATISERING:

Det er ikke nok å klare å høre forskjellen på A og Æ, eller å klare å uttale A riktig i alle ord. Du må også huske å gjøre det hver gang - uten at du trenger å tenke på det! Først når du har god og riktig uttale i alle situasjoner, enten du er på jobbintervju, på norskprøven, når du har sovet dårlig eller er stresset, når du krangler med kjæresten eller svigermor, eller når det er en nødsituasjon, først DA har du automatisert uttalen din! Å automatisere riktig uttale er selve målet med dette kurset!

☑️ Hver uke i hele kursperioden får du ukens innsendingsoppgave på e-post som skal leveres inn til meg (læreren/Ingjerd). Oppgaven består av tre deler: A) En lytt og gjenta-oppgave fra kurset, B) Lese en kort tekst (for eksempel et dikt), C) svare på et spørsmål (snakke fritt). Du spiller inn svaret ditt på video og sender videoen til meg. Dette er en enkel oppgave som går raskt å gjennomføre, slik at den kan kombineres med fulltidsjobb og familie. Jeg gir deg tilbakemelding på video og forteller deg hva som var bra, og hva du trenger å jobbe videre med for å forbedre uttalen din. Den første og den siste innsendingsoppgaven er litt større enn de andre, og du får i tillegg til videoen en skriftlig vurdering (PDF) hvor du kan se helt konkret svart på hvitt hvordan uttalen din har forbedret seg.

NFI-UT Sales page - 3 steps

MODUL 1: Introduksjon

I denne modulen får du oversikt over alt du skal lære og hvorfor. Du skal også sette deg et mål - hvor god skal du bli? Og du skal lage deg en plan for hvordan du skal nå dette målet - med en tidsfrist!

m1 panel shadow

MODUL 2: Vokaler

I denne modulen får du oversikt over de ni lange og ni korte vokalene: A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø og Å.

Du får masse trening i å skille dem fra hverandre. Hører du forskjell på A og Æ? I og Y? O og U? U og Y? Ø og Å ...?

Du får veiledning og trening i hvordan du skal uttale dem riktig fysisk (tungas posisjon, formen på leppene, munnens åpningsgrad).

Du lærer også noen grunnleggende regler for når bokstaven E skal uttales Æ, og når bokstaven U skal uttales O, og om bokstaven O skal uttales som O eller Å.

m2 panel

MODUL 3: Diftonger

I denne modulen lærer du om de 6 norske diftongene: AI, EI, OI, ØY, AU (og den lite brukte UI!)

Du lærer å uttale diftongene riktig, og du får trening i å skille dem fra hverandre - for eksempel forskjellen på OI og ØY, eller AI og EI.

m3 panel

MODUL 4: Konsonanter

I denne modulen lærer du om de 21 (østlandske) konsonantlydene: både B, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, R, S, T, V og de som skrives på andre måter: SKJ, KJ, NG, RN, RT, RD.

Du får masse trening i å skille dem fra hverandre. Hører du forskjell på B og P? SKJ og KJ? T og RT? N og RN? ... og så videre ...

Du lærer å uttale konsonantene riktig på norsk, slik at for eksempel din P høres norsk ut (med aspirasjon) og ikke for eksempel ut som en russisk eller spansk P, som uttales uten aspirasjon (luft).

Du lærer også om de ulike måtene SKJ-lyden og KJ-lyden kan skrives på.

m4 panel

MODUL 5: Tale vs. skrift

I denne modulen lærer du vanlige regler for uttale av bokstavkombinasjoner. Visste du for eksempel at S foran L skal uttales som SKJ? Eller at RS også skal uttales SKJ? Du lærer hvilke ord som skal uttales med stum T, stum D, stum H osv., når O skal uttales Å, og mer.

m5 panel

MODUL 6: Trykk i ord

I denne modulen lærer du om trykkplassering i ord. Hvor skal trykket være i ord med mange stavelser, som for eksempel betale, anbefaling, utdanning og så videre? Heter det oppgave eller oppgave? Finnes det noen regler?

m6 panel

MODUL 7: Tonemer

I denne modulen lærer du om de to ulike tonemene (ordmelodiene) vi har på norsk. Visste du at ordparene gjenta og jenta, bønder og bønner, og løvet og løve uttales med ulike tonemer (melodier)? Eller at ordet tanken kan ha to forskjellige betydninger avhengig av hvilket tonem (hvilken melodi) du uttaler det med? I denne modulen får du masse trening i å høre forskjellen på de ulike tonemene, slik at du kan forbedre intonasjonen din når du snakker!

m7 panel

MODUL 8: Intonasjon og trykk i setninger

I denne modulen lærer du om setningstrykk og intonasjon (melodi) i setninger. Hvordan kan trykket endre betydningen til en setning? Kan du høre om noen er sarkastisk, overrasket eller skuffet når de snakker? 

m8 panel

18 INNSENDINGSOPPGAVER med tilbakemelding: 

Hver onsdag klokka 16:00 gjennom hele kursperioden får du ukens oppgave tilsendt på e-post. Du har fem dager på deg til å gjøre oppgaven - innleveringsfristen er søndag kveld ved midnatt. Oppgaven har tre deler:
A) moduloppgave B) les en tekst C) svar på et spørsmål.

Du gjør oppgaven på video og sender videoen til meg. Jeg gir deg personlig tilbakemelding i en egen video innen noen dager, og alltid før den nye oppgaven kommer.

Den første innsendingsoppgaven (i modul 1) og den siste innsendingsoppgaven (i modul 8) er litt større enn de andre oppgavene. Dette er en oppgave hvor jeg vurderer uttalen din som helhet, og vi tester "alt": din uttale av vokaler, diftonger, konsonanter, trykk i ord, tonemer, setningstrykk, intonasjon, flyt, generell forståelighet og styrke på aksenten.

Da får du både muntlig og skriftlig tilbakemelding fra meg. Poenget med disse oppgavene er at du skal få se svart på hvitt (i en skriftlig vurdering) hvordan uttalen din har forbedret seg i løpet av kursperioden. :-)

Tilbakemeldingen er personlig - kun mellom lærer og student.

NFI-UT Sales page - innsendingsoppgave

UKAS SPØRRETIME: 

Du får også tilgang til ukas spørretime hvor du kan spørre om hva du vil om norsk uttale. Du kan stille spørsmål når du vil. Jeg svarer vanligvis på torsdager.

Spørretimene er i gruppe - alle kan lese alle spørsmål og svar.

NFI-UT Sales page - ukas spørretime
Castillo Hovde e-learning AS (Norsk for innvandrere)

“Kurset har hjulpet meg til å få tilbake selvtilliten min. Jeg har lært å uttale konsonantene R, P, T og vokalen Y riktig, og jeg har fått bedre intonasjon. Dette har gjort at det blir færre misforståelser når jeg snakker med andre. I tillegg var kurset så gøy og har en dyktig lærer! Jeg anbefaler på det sterkeste å ta dette kurset.”

(Kursdeltaker fra Filippinene)

Castillo Hovde e-learning AS (Norsk for innvandrere)

“Jeg anbefaler uttalekurset! Klart det krever en investering i penger og tid, men det er verdt det. Jobber du jevnt og seriøst med kurset, er det virkelig mulig å bli mye bedre. Jeg hadde allerede snakket norsk i 14 år før jeg startet med kurset. Det var ikke lett å forbedre feilene som hadde sittet i så lenge, men jeg klarte det med fantastisk støtte fra Ingjerd. Jeg vil si at det er en fordel å ha et visst nivå og ordforråd, samt litt kunnskap om grammatikk for å få mest mulig ut av kurset. Jeg føler at det fortsatt er mulig å bli enda bedre, derfor er det så fint å beholde tilgangen til kurset i hele 5 år til. Tips: Skriv notater fra hver tilbakemelding, og fokuser ekstra på det. Stor takk til Ingjerd og hele teamet bak skjermene, her ble det lagt ned en enorm innsats!”

(Kursdeltaker fra Nederland)

Castillo Hovde e-learning AS (Norsk for innvandrere)

“Dette kurset var ikke kjedelig i det hele tatt. Det var litt rart å høre på stemmen min på videoopptak i begynnelsen, for jeg hadde aldri gjort det før, men senere jeg roet jeg meg ned og så på videoene flere ganger og analyserte uttalen min. Jeg hadde mange morsomme øyeblikk. Tilbakemeldingene ga meg mye glede over det jeg gjør, og motivasjon til å lære mer. Innleveringsfristene gjorde at jeg fikk litt press på meg selv til å gå gjennom ukens oppgaver for å klare søndagens innleveringsfrist. Det var akkurat den mengden arbeid med norsk som jeg tåler i tillegg min jobb og daglige rutiner. Kort oppsummert vil jeg si at det var mye moro, mye kunnskap, en fantastisk kursleder, veldig gode forklaringer og eksempler, jeg så umiddelbart mine feil og hva jeg må forbedre for å få bedre uttale. Fantastisk opplevelse!”

(Kursdeltaker fra Latvia)

Castillo Hovde e-learning AS (Norsk for innvandrere)

“Etter å ha tatt dette uttalekurset bestod jeg muntlig prøve på B2-nivå på første forsøk. Kurset ga meg trygget på uttale av ord og trening til å forstå de forskjellige ordene bedre. Jeg anbefaler dette kurset til folk som skal ta muntlig prøve eller til de som vil utvikle språket sitt.”

(Kursdeltaker fra Colombia)

Castillo Hovde e-learning AS (Norsk for innvandrere)

“Uttalekurset har virkelig hjulpet meg til å forbedre uttalen min. Spesielt R og L har jeg fått god hjelp med. Ingjerd er en dyktig lærer. Jeg kan trygt anbefale kurset til andre og vil selv forsette videre.”

(Kursdeltaker fra Kina)

Castillo Hovde e-learning AS (Norsk for innvandrere)

“Jeg har blitt bedre til å uttale ord riktig, og jeg har fått bedre ordforråd. Jeg syns tilbakemeldingene er veldig bra, og du er en veldig flink lærer. Jeg er så fornøyd med valg av kurs!”

(Kursdeltaker fra Thailand)

Castillo Hovde e-learning AS (Norsk for innvandrere)

“Jeg har lagt merke til mange forbedringer i min uttale etter kurset, som bedre intonasjon, uttale av korte og lange vokaler, og diftonger. Men den største og viktigste forandringen er bedre selvtillit når jeg snakker. Jeg føler meg tryggere når jeg snakker, og jeg vet om jeg uttaler ord riktig eller feil. Derfor starter jeg flere og flere diskusjoner på norsk, med kollegaer og naboer.

Det jeg likte best ved kurset, var tilbakemeldingene fra læreren. Å ha en lærer som er helt fokusert på bare én person i 5-10 minutter og gir gode råd, er uvurderlig når man lærer et nytt språk. Ingjerd gjorde en kjempegod jobb: veldig tydelig og komfortabel med forklaringer og gode tips. Hele prosessen var også veldig komfortabel: Det er kult at man selv kan velge når man vil jobbe med kurset. Muligheten til å ta pause er utrolig fin, for det er ofte et problem med andre kurs.”

(kursdeltaker fra Ukraina)

Jeg heter Ingjerd Hovde, er norsklærer og grunnlegger av Norsk for innvandrere. Alt kursinnhold er laget av meg, og jeg er den som svarer på spørsmål og gir tilbakemelding på ukens innsendingsoppgave. Send meg en e-post om du har noen spørsmål om kurset. :-)

team@norskgrammatikk.no 

Ingjerd New polaroid

Lurer du på noe? Få svar på spørsmålet ditt her!

1. NÅR STARTER KURSET?

Neste kurs starter mandag 15. april


2. NÅR KAN JEG MELDE MEG PÅ?

Påmeldingen er åpen inntil videre.

Hvis kurset blir fullt, stenger påmeldingen. (Hvis du vil være sikker på å få plass, er det lurt å melde seg på så tidlig som mulig.)


3. ER DET VERDT DET?

Hvis du studerer flittig hver uke og gjør alle innsendingsoppgavene, er dette et røverkjøp!

(Men husk at du faktisk må gjøre oppgavene for å få utbytte av kurset, ellers er det penger ut av vinduet.)

Hva er det verdt for deg å få selvtillit på jobbintervjuet og imponere arbeidsgiveren ...?

 

4. JEG HAR IKKE TID ... BØR JEG MELDE MEG PÅ LIKEVEL, ELLER VENTE?

Du trenger ikke så mye tid hver uke for å delta. Har du 2-4 timer i uka til overs, kan du bli med. 

(Men hvis du skal på ferie uten internett, eller hvis du jobber 10 timers arbeidsdager, bør du vente til du har mer fritid.)

 

5. JEG ER NORSKLÆRER - KAN JEG BRUKE KURSET I UNDERVISNINGEN?

Ja, du kan kjøpe kurset med en egen lærerlisens til bruk i undervisningen. Ta i så fall kontakt med oss på team@norskgrammatikk.no for et godt tilbud.