LES HVA ANDRE KURSDELTAKERE SIER OM KURSET

Folk fra hele verden har tatt uttalekurset Snakk flytende norsk før deg. Her kan du lese hva noen av dem sier om kurset!

Grace de Los Reyes ball

«Kurset har hjulpet meg til å få tilbake selvtilliten min. Jeg har lært å uttale konsonantene R, P, T og vokalen Y riktig, og jeg har fått bedre intonasjon. Dette har gjort at det blir færre misforståelser når jeg snakker med andre. I tillegg var kurset så gøy og har en dyktig lærer! Jeg anbefaler på det sterkeste å ta dette kurset.»

Grace Delos Reyes (kursdeltaker fra Filippinene)

Barbara Geursen ball

«Jeg anbefaler uttalekurset! Klart det krever en investering i penger og tid, men det er verdt det. Jobber du jevnt og seriøst med kurset, er det virkelig mulig å bli mye bedre. Jeg hadde allerede snakket norsk i 14 år før jeg startet med kurset. Det var ikke lett å forbedre feilene som hadde sittet i så lenge, men jeg klarte det med fantastisk støtte fra Ingjerd. Jeg vil si at det er en fordel å ha et visst nivå og ordforråd, samt litt kunnskap om grammatikk for å få mest mulig ut av kurset. Jeg føler at det fortsatt er mulig å bli enda bedre, derfor er det så fint å beholde tilgangen til kurset i hele 5 år til. Tips: Skriv notater fra hver tilbakemelding, og fokuser ekstra på det. Stor takk til Ingjerd og hele teamet bak skjermene, her ble det lagt ned en enorm innsats!»

Barbara Vørs Geursen  (kursdeltaker fra Nederland)

Volodymyr Akimenko ball

«Jeg har lagt merke til mange forbedringer i min uttale etter kurset, som bedre intonasjon, uttale av korte og lange vokaler, og diftonger. Men den største og viktigste forandringen er bedre selvtillit når jeg snakker. Jeg føler meg tryggere når jeg snakker, og jeg vet om jeg uttaler ord riktig eller feil. Derfor starter jeg flere og flere diskusjoner på norsk, med kollegaer og naboer.

Det jeg likte best ved kurset, var tilbakemeldingene fra læreren. Å ha en lærer som er helt fokusert på bare én person i 5-10 minutter og gir gode råd, er uvurderlig når man lærer et nytt språk. Ingjerd gjorde en kjempegod jobb: veldig tydelig og komfortabel med forklaringer og gode tips. Hele prosessen var også veldig komfortabel: Det er kult at man selv kan velge når man vil jobbe med kurset. Muligheten til å ta pause er utrolig fin, for det er ofte et problem med andre kurs.»

Volodymyr Akimenko (kursdeltaker fra Ukraina)

Sanita Upite ball

«Dette kurset var ikke kjedelig i det hele tatt. Det var litt rart å høre på stemmen min på videoopptak i begynnelsen, for jeg hadde aldri gjort det før, men senere jeg roet jeg meg ned og så på videoene flere ganger og analyserte uttalen min. Jeg hadde mange morsomme øyeblikk. Tilbakemeldingene ga meg mye glede over det jeg gjør, og motivasjon til å lære mer. Innleveringsfristene gjorde at jeg fikk litt press på meg selv til å gå gjennom ukens oppgaver for å klare søndagens innleveringsfrist. Det var akkurat den mengden arbeid med norsk som jeg tåler i tillegg min jobb og daglige rutiner. Kort oppsummert vil jeg si at det var mye moro, mye kunnskap, en fantastisk kursleder, veldig gode forklaringer og eksempler, jeg så umiddelbart mine feil og hva jeg må forbedre for å få bedre uttale. Fantastisk opplevelse!»

Sanite Upite (kursdeltaker fra Latvia)

liberia flag

«Før jeg begynte på kurset, slet jeg med å uttale ord som har R, RT og SKJ i seg, og jeg unngikk å snakke med folk. Men dette kurset har hjulpet meg til å bli mer bevisst på uttalen min. Nå snakker jeg flytende og kan rette meg selv, for jeg vet hvordan man skal uttale ordene.

Øvelsene i kurset og tipsene og tilbakemeldingene fra læreren var ikke bare motiverende, men gjorde også jobben lettere for meg. Dette er et av de beste kursene hvis man har et godt ordforråd, men ikke snakker flytende eller uttaler ord riktig. Jeg anbefaler dette kurset til dem.»

Amelia (kursdeltaker fra Liberia)

thailand flagg

«Jeg har blitt bedre til å uttale ord riktig, og jeg har fått bedre ordforråd. Jeg syns tilbakemeldingene er veldig bra, og du er en veldig flink lærer. Jeg er så fornøyd med valg av kurs!»

Janjira Stemland (kursdeltaker fra Thailand)

colombia flag

«Etter å ha tatt dette uttalekurset bestod jeg muntlig prøve på B2-nivå på første forsøk. Kurset ga meg trygget på uttale av ord og trening til å forstå de forskjellige ordene bedre. Jeg anbefaler dette kurset til folk som skal ta muntlig prøve eller til de som vil utvikle språket sitt.»

Elizabeth Gundersen (kursdeltaker fra Colombia)

china flag

«Uttalekurset har virkelig hjulpet meg til å forbedre uttalen min. Spesielt R og L har jeg fått god hjelp med. Ingjerd er en dyktig lærer. Jeg kan trygt anbefale kurset til andre og vil selv forsette videre.»

Cindy Lin (kursdeltaker fra Kina)

poland circle

«Jeg er veldig glad for at jeg fant dette kurset på nettet. Dette kurset gjorde det lettere for meg å rette opp de grunnleggende feilene jeg gjorde og som jeg noen ganger ikke visste om. Ingjerd er profesjonell og gjorde kurset flott. Alt fungerer veldig bra, både innholdsmessig og teknologisk.»

Ewa Wojtynek (kursdeltaker fra Polen)

NFI-UT testi Irina

«Kurset er veldig godt strukturert og gir mulighet til å jobbe med både videoene og oppgavene så mange ganger man vil. Det forklares og demonstreres veldig tydelig hvordan man uttaler alle lyder og lydkombinasjoner. Jeg har endelig skjønt forskjellen mellom tonem 1 og tonem 2. Ingjerd er superflink i faget sitt og ga veldig konkrete tilbakemeldinger om hvilke lyder jeg burde jobbe med. I tillegg var hun flink til å motivere og veilede meg om hvordan jeg burde jobbe effektivt med leksjonene. 

Etter dette kurset har jeg blitt mer bevisst på måten jeg former munnen og plasseringen av tunga på. Jeg har også blitt mer oppmerksom på uttalen når jeg ser på TV eller hører folk snakke, og kurset har gitt meg masse kunnskap om østlandsk uttale som jeg kan bringe videre til mine elever som lærer norsk som andrespråk. 

Jeg anbefaler kurset på det sterkeste til alle som ønsker å forbedre uttalen sin. Nettsiden deres er virkelig en skattekiste med masse spennende innhold. Ukens spørretime er helt konge, jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg ikke oppdaget dere tidligere.»

Irina Lillegård (kursdeltaker fra Usbekistan)

trinidad tobago flag

«Jeg liker måten modulene er bygget opp på, steg for steg. Det fikk meg til å forstå mye mer veldig fort, og jeg har fått mange forbedringer i uttalen min. Det var en kjempegod måte å lære på. Først og fremst vet jeg nå hva som er riktig uttale for alle bokstaver, spesielt Æ Ø Å. Jeg kan høre mer presist hva som blir sagt. Jeg behøver ikke å late som om jeg forstår, eller le for å skjule at jeg ikke forstår. Jeg kan se mine kolleger rett i øynene når jeg snakker. Nå kan jeg snakke tydelig, jeg vet at nordmenn forstår meg og jeg føler meg ikke fornærmet. Kurset er helt topp, bare synd at jeg ikke hadde det da jeg først begynte å lære norsk. Tusen takk!»

Elizabeth Tornholm (kursdeltaker fra Trinidad og Tobago)

NFI-UT Testi Andres

«Jeg hadde bodd i Norge i fem år, og jeg slet fortsatt med uttalen. Jeg tok flere norskkurs, men dette kurset med Ingjerd har vært det eneste som lærte meg å snakke flytende norsk. Kursinnholdet er veldig bra laget, og nettsiden fungerer perfekt. Videoene er morsomme, og eksemplene og metodologien gjør at man lærer og husker hvordan alt uttales på norsk. Ingjerd er en fantastisk lærer, og hun kommer til å hjelpe dere som gjerne vil snakke bedre norsk. Hun har hjulpet meg 100 %. Jeg er veldig fornøyd med kurset, og jeg anbefaler det til alle utlendinger.»

Andrés Pardo Rodríguez (kursdeltaker fra Colombia)