Vi står han av!

NFI-VP - Blog pic -Vi står han av

Det er en merkelig verden, er det ikke?

Plutselig er alt fra fotballkamper til brylluper avlyst, barn får ikke gå på skole, og vi er mange som sitter hjemme og klorer i veggen av frustrasjon. I tillegg til at man helst ikke skal gå ut, er mange bekymret for helsa og økonomien. 

I den sammenheng kom jeg til å tenke på et spesielt uttrykk vi har i Nord-Norge (hvor jeg er fra). «Vi står han av.» Har du hørt det?

Hvis du bor i Nord-Norge, har du nesten sikkert hørt en innfødt nordlending si det. Særlig hvis det var dårlig vær den dagen.

«Vi står han av» var opprinnelig en kommentar til været. Det betyr egentlig: «Ja, det er et forferdelig uvær nå, men vi klarer oss gjennom det.»

I våre dager er kanskje ikke været like viktig som det var for fiskere og bønder i gamle dager, men folk bruker uttrykket i alle slags kriser og vanskelige tider. Det vitner om sterk optimisme, uansett hva som skjer.

Dessuten er uttrykket inkluderende og handler om fellesskap: «VI står han av.» Dette er noe vi skal klare sammen.

For noen år siden ble «Vi står han av» kåret i Avisa Nordland til det flotteste nordnorske uttrykket, og jeg synes ikke det er så rart. Spesielt i disse koronatider tror jeg det er viktig at vi holder sammen (men også holder litt fysisk avstand) og bevarer optimismen. :-)

Ønsker deg en god uke. Dette skal også gå over!

Vi står han av!

Hilsen Stian

NFI- Stian logo right.png

PS. Del gjerne innlegget med en venn. :-)

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!