3 TV-serier du kan lære norsk av

NFI-VP - Share pic - tv-serier

Noen ganger frister sofaen mer enn læreboka, syns du ikke? Når du er sliten etter en lang dag vil du kanskje heller slappe av foran TV-en enn å studere norsk?

Da skal du få et lite tips til hva du kan gjøre for å kunne slappe av i sofaen uten dårlig samvittighet: Se TV - på norsk!

Du kan velge det programmet du vil, enten det er dokumentar, humor, nyheter, drama, såpeopera, reality-show, tegnefilm ... Uansett hva du velger å se, kan du slappe av med god samvittighet. Så lenge du følger denne regelen: Programmet må være på norsk. 

På denne måten kan du utvide vokabularet ditt, og du får god lyttetrening. Du får høre ulike måter å snakke norsk på, kanskje hører du ulike dialekter. Ha gjerne undertekster med, slik at du ser hvordan ordene skrives også. 

Hvis du ikke vet hvilket program du skal se, har jeg noen anbefalinger til deg:

 

1. HEIMEBANE (Norsk dramaserie)

  • 2 sesonger (10 + 8 episoder)
  • Hver episode varer i rundt 45-55 minutter 
  • Se den gratis på NRK

Ane Dahl Torp (hun fra "Bølgen") spiller hovedrollen som Helena Mikkelsen fra Trondheim, som overtar jobben som trener for et herrefotballag i den lilla bygda Ulsteinvik (i Møre og Romsdal). Hun er kvinne, trønder, og ikke så flink til å smile. Hvordan skal det gå?!

Dette er en spennende serie som handler om mye mer enn fotball. Du trenger ikke å være fotball-interessert for å like denne serien!

 

2. VALKYRIEN (Norsk drama / thriller)

  • 1 sesong (8 episoder)
  • Hver episode varer i 45 minutter
  • Se den gratis på NRK

Ved en nedlagt t-banestasjon i Oslo sentrum prøver legen Ravn å skape en mirakelkur for sin kreftsyke kone som han holder skjult for både familie, kolleger og venner (de tror hun er død). Plassen har han fått leie av Leif, som forbereder seg på dommedag og andre katastrofer. Snart dukker også en ettersøkt bankraner opp og kompliserer tingene.

 

3. TEAM INGEBRIGTSEN (Norsk dokumentarserie)

  • 2 sesonger så langt (8 + 6 episoder)
  • Hver episode varer i rundt 40 minutter
  • Se den gratis på NRK
  • Sesong 3 kommer senere

I Sandnes i Rogaland bor en ganske uvanlig familie: Familien Ingebrigtsen. De er mer en gjennomsnittet interessert i løping, og familiens øverste sjef, pappa Gjert Ingebrigtsen, er trener for 4/7 av barna, som alle planlegger å bli verdensmester på 1500 meter. Foreløpig går det meste etter planen.

Men for å bli verdensmester må man være disiplinert og trene to ganger om dagen. Ingen unnskyldninger er gode nok. Skal du gifte deg i dag, sier du? Det hjelper ikke. Da får du trene først, gifte deg, trene litt mellom talene, og så fortsette å gifte deg etterpå. Pappa bestemmer!

 

Alle disse tre seriene finner du gratis på NRK nett-tv

Så ha en god tv-kveld. Vi snakkes. :-)

Hilsen Ingjerd

NFI- Ingjerd signature 2019 with NFI Logo.png

PS. Dessverre vil du ikke bli særlig god i norsk grammatikk av å se på TV. Men det blir du av dette kurset. :-)

1 kommentar

MIROSLAW KRAJEWSKI
 

Valkyrien er velig interessant film, jeg skjener en skuespiller fra film  "KON-TIKI" . Det er fint nettside på NRK.NO, vi kan høre og lese,  det er veldig hjelpsom :) Mvh. Miroslaw.

Les mer...
Les mindre